Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

p.s. I Love You


Τι είναι ένα ιστολόγιο; Τι είναι για τον καθένα μας; Άκου τώρα θέμα που βρήκα να με προβληματίσει! Κάτσε να σου φτιάξω και το σκηνικό. Λοιπόν είμαι στη δουλειά, ήρθα λίγο νωρίτερα γιατί ξύπνησα λίγο νωρίτερα και γενικότερα έχω μια ορμή να τα κάνω, αν γίνεται, όλα λίγο νωρίτερα για να ξεμπερδεύω επιτέλους σήμερα από την πολύ δουλειά. Γιατί, σοβαρά σου μιλάω, έχει πέσει πολύ δουλειά αυτήν την εβδομάδα. Πολύ και μονότονη δουλειά που με έχει φέρει στα όρια μου. Έφτιαξα λοιπόν ένα καφεδάκι και είπα να κάνω και μια ανάρτηση, για να μην έχω την προηγούμενη να στέκεται εδώ για κανένα δακαπενθήμερο πάλι!
Μέχρι λοιπόν ο καφές να τελειώσει, ή να κρυώσει, θα είμαι εδώ να γράφω περί ανέμων και υδάτων… όχι δεν πρόκειται να μιλήσουμε για τον καιρό, δεν με λένε Πετρούλα και, είπαμε, εγώ μόλις ξεκίνησα – τη μέρα μου! Τη συνέχεια μπορείς να την φανταστείς, θα πέσω με τα μούτρα στη δουλειά… τι έκανα χθες και προχθές; Το αυτό! Βαριέμαι, στο είπα;

Αλλά έχουμε και ένα θέμα να διαπραγματευτούμε, αυτό που το πας; Θα αφήσουμε τους ανέμους και τα ύδατα για άλλη φορά. Όχι αφού το έθεσα το ζήτημα, θα το υποστηρίξω! Ιστολόγιο είναι…. Νομίζεις οτι είναι εύκολο πράγμα να ορίσεις το οτιδήποτε; Εγώ στο λέω, δεν είναι! Άστο λοιπόν να πάει… Υποερώτημα δεύτερο: Τι είναι ιστολόγιο για κάθε έναν από εμάς; Πιο εύκολο! Γιατί βάζω διαγώνισμα στον εαυτό μου πρωί πρωί, μου λες; Ε λοιπόν τώρα μου ήρθε μια έντονη επιθυμία να αντιγράψω, εγώ που δεν κατάφερα να αντιγράψω ποτέ, έτσι για την εμπειρία βρε αδελφέ! Ποιος θα μου ψιθυρίσει την απάντηση; Για να σας δω… Τι είναι ιστολόγιο για εσάς; Πώς λέγεται είπες αυτό; Μετάθεση ευθυνών; Χαχαχα… ωραίο ακούγεται!!!
Αυτό λοιπόν το κρατάω για μένα.

Το τραγουδάκι που ακολουθεί είναι για σένα, κλείσε τα μάτια και απόλαυσε το.
Οι στίχοι είναι ποίηση του Ναπολέωντα Λαπαθιώτη.
Καλημέρα!


14 σχόλια:

  1. Καλημέρα flash μου,
    Πολύ κρύο πρωινό και ο καφές δεν κατάφερε να ανοίξει τα μάτια μας, είναι και το χθεσινό ξενύχτι και τα σφηνάκια οπότε φαντάσου πως είμαι σήμερα. Ένα κεφάλι που χτυπάει σαν κουδούνι πόρτας, μάτια που ούτε οι οδοντογλυφίδες δεν τα κρατούν ανοιχτά. Κι εσύ μας βάζεις ερωτήματα, δεν με λυπάσαι! : ))))

    Θα σου πως όμως, θα κάνω μια προσπάθεια τουλάχιστον.
    Για μένα αυτός ο χώρος είναι ένας τόπος να ακουμπάω τις σκέψεις μου, να μοιράζομαι τα συναισθήματα μου με ανθρώπους που δεν με κρίνουν αλλά με ακούν, να διαβάζω τις σκέψεις άλλων που σιγά σιγά έγιναν φίλοι και διαβάζω τα νέα τους με ενδιαφέρων, περιμένω τα νέα τους, χαίρομαι με τις χαρές τους και προσπαθώ να τους βοηθήσω όσο είναι εφικτό όταν με χρειάζονται.
    Για μένα αυτός ο χώρος έγινε μέρος της ζωής μου και τον αγαπώ : )))

    Αυτά τα λίγα, δεν έχω αντοχές για περισσότερα!
    Φιλί πρωινό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για μένα το ιστολόγιο είναι η προσωπική μου γωνιά.. Μπορώ να κερνάω, να ανάβω τζάκι, να κάνω μπάνιο όποτε θέλω να έρχονται οι φίλοι μου να μου κρατούν παρέα...
    Για μένα αυτό είναι το ιστολόγιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταρχήν δυο ενστάσεις .
    Η μάλλον να δούμε την άλλη οπτική του ιδίου θέματος.
    Σχεδόν γκρινιάζεις για πολύ δουλειά σε μια εποχή
    που όλοι τρέμουν για τη δουλειά τους και η ανασφάλεια
    χορεύει αγκαλιαστούς χορούς.
    Κατά δεύτερον θέλω να το φωνάξω!! Πετρούλα θέλουμε!!
    Δεν κατάλαβα..κάποιοι είμαστε αγοράκια δεσποινίς :) χαχα
    Πετρούλα και ξερό ψωμί λοιπόν :)

    Τι είναι ιστολόγιο ε ?
    Χμ,είναι εκπληκτική η ακρίβεια αυτών που μας χαρακτηρίζουν
    σ' αυτούς του χώρους αν γνωρίζει κανείς να αποκωδικοποιεί .
    Λόγια,Φώτο κ.λ.π.
    Για σένα λοιπόν ιστολόγιο είναι 'πόρτα για τον ουρανό.'
    Για την φίλη μας Αναστασία 'λόγια της πλώρης.'
    Για μένα 'κανάλι έκφρασης.'
    Αυτές οι φράσεις ,κρύβουν μέσα τους ,όλη την ουσία
    και την περιεκτικότητα .

    Καλό μεσημέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Anastasia

    Καλησπέρα Αναστασια μου!

    Άστα να πάνε... ακόμα νυστάζω εγώ! Πέντε η ώρα και ονειρεύομαι από τώρα το κρεβατάκι μου!

    Για σένα το ιστολόγιο σου είναι αυτό ακριβώς που λες, και εγώ έτσι το είχα καταλάβει... Νομίζω το γραπτό σου θα βαθμολογηθεί με άριστα! Χμμμ.. και νομίζω κάτι μπορώ να αντιγράψω από σένα..!

    Φιλάκια πολλά κοριτσάκι μου, απογευματινα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @jacki

    Καλησπέρα jacki μου!
    Και εσύ απαντάς εξαιρετικά στην ερώτηση... ναι, αυτό νομίζω οτι ειναι το ιστολόγιο σου, η προσωπική σου γωνιά, που μπορείς να κάνεις όλα αυτά και άλλα πολλά... μια όμορφη γωνιά που ανοίγει την αγκαλιά της και σε όλους εμάς.
    Φιλιά πολλά... όταν βγω από δω μέσα θα έρθω να πιούμε καφέ!!! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Κωνσταντίνος

    Κωνσταντίνε μου, νομίζω έχεις δίκιο και στις δυο ενστάσεις :)))))
    Δεν με ενοχλεί η πολλή δουλειά, με ενοχλεί η μονότονη δουλειά... τελοσπάντων, τελικά είχα και παρέα και πέρασε η μέρα χωίς να το καταλάβω... να, είδες; προσπαθώ να μην γκρινιάζω!

    Και στο άλλο σκέλος του σχολίου σου είσαι σωστός!... και της jacki, είναι η jacki! ... ναι, σωστό φαίνεται!
    Και για μένα μια πόρτα για τον ουρανό... ακριβώς! Και όσο περιμένω στον προαύλιο χώρο του ουρανού, ας πούμε τώρα, πιάνω ψιλή κουβέντα με αυτούς που συναντάω και μου φαίνεται να ψάχνουν την ίδια πόρτα!
    Και όταν βαριέμαι την αναμονή ή χάνω την πίστη μου, γκρινιάζω λιγάκι, μοιράζομαι μικρές ομορφιές μαζί σας και αυτοαναλύομαι που και που... αλλά πάντα το ζητούμενο είναι η πόρτα, και αυτό που κρύβει από πίσω...

    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν πρώτη φορά άκουσα να μιλάνε για ιστολόγια ,αναρρωτήθηκα τί ήταν πάλι αυτό;Άγνοια εντελώς και από υπολογιστή!Ψάχνοντάς το σιγά-σιγά,ανακάλυψα μια αποθήκη για τις σκόρπιες σκέψεις μου ! Η μεγάλη έκπληξη, ήρθε με τα σχόλια ! Να μπορείς να επικοινωνείς με εντελώς άγνωστα άτομα φυσιογνωμικά ! Να δίνεις και να παίρνεις σκέψεις ! Να κάνεις φίλους εικονικούς , μα στην ουσία πραγματικούς ! ΑΥΤΟ ΜΕ ΜΑΓΕΨΕ !Και γνώρισα υπέροχα άτομα εδώ μέσα ! ΑΥΤΑ !
    Το τραγούδι - ποίημα, υπέροχο ! Πρώτη φορά το ακούω !
    Και η Αρβανιτάκη μου αρέσει πολύ !
    ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΛΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι είναι ιστολόγιο;
    Εγώ θα σου κάνω εκείνη την παλιά ερώτηση
    Τι είναι λεύκωμα;
    Θυμάσαι;
    Μια από τα ίδια
    :)
    Καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα flash.
    Πολύ έξυπνη η κίνηση σου, να αφήσεις τους άλλους να απαντήσουν για κάτι που κανείς δεν μπορεί να χαρακτηρίσει. :))

    Το τι είναι ένα ιστολόγιο, εξαρτάται σε ποιον απευθύνεσαι.
    Το ιστολόγιο είναι άλλοτε ένα "λεύκωμα" (όπως ανάφερε και η nina), άλλοτε η "σκόρπιες σκέψεις" μας, επένδυση για κέρδος, καμάκι (το είδα κι αυτό...) κ.ο.κ.
    Είναι τέτοια η ποικιλομορφία των blogs που πιστεύω ότι είναι αδύνατον να βρεις "μόνο" έναν χαρακτηρισμό για τα ιστολόγια.
    Η δική μου άποψη είναι ότι τα Ιστολόγια, είμαστε εμείς.
    (τι είπα πάλι... να το γράψω κάπου...)
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @σκορπιες σκεψεις

    Καλημέρα Δημήτρη μου.

    Θυμάμαι πως όταν πρωτοανακάλυψα τα ιστολόγια, ενθουσιάστικα από την ελευθερία και τον πλουραλισμό. Μια από τις αγαπημένες μου ασχολίες από παιδί, εκτός από την ανάγνωση βιβλίων, ήταν να ξεφυλλίζω τον τύπο, περιοδικά, εφημερίδες, τα πάντα... Και αυτό που γινόταν με τα μπλογκς στο ίντερνετ ήταν σαν ο κάθε άνθρωπος, πλούσιος, φτωχός, καλλιτέχνης, νικοκυρά, συνταξιούχος, μαθητής, να έχει μια ευκαιρία να εκδοθεί... κατάλαβες; μια μοναδική ευκαιρία να εκφραστεί και να... εκτεθεί... παντού... μου φάνηκε τρελό, συγκλονιστικό.
    Και άρχισα να διαβάζω αυτά τα μπλογκς, για να γίνομαι και εγώ κοινωνός και υποστηρικτής αυτής της ευκαιρίας τους... ακόμα διαβάζω πολλά μπλογκς, χωρίς σειρά, και φυσικά χωρίς ίχνη!

    Φυσικά η μεγάλη έκπληξη είναι στα σχόλια, όπως λες... Οι 'εκδότες' εδώ αγαπιούνται, ταυτίζονται, είναι ταυτόχρονα και οι παραγωγοί και οι αναγνώστες, αλληλοεμπνέονται και παράλληλα εξελίσσονται, και όλα αυτά μέσα από μια διαντίδραση εγκεφαλική, δηλαδή άκρως ενδιαφέρουσα και εθιστική, και επίσης αντικειμενική... δεν είναι και λίγο όλα αυτά.

    Τώρα, όσο για τους φίλους, αν η εμπειρία σου λέει οτι είναι πραγματικοί, θα τη σεβαστώ και θα σου πω οτι είσαι από τους τυχερούς που μπορούν να βλέπουν τα πράγματα από τη φωτεινή τους πλευρά.
    Φυσικά υπάρχουν και όμορφες εξαιρέσεις και γι αυτό όλο αυτό το οικοδόμημα κρατιέται ακόμα σε ανθρώπινα μέτρα και σταθμά. Αλλά ο κανόνας είναι οτι οι φιλίες εδώ είναι εικονικές, και ας μην ξεχνάμε πως η γοητεία κρύβεται ακριβώς σε αυτό. Αλλιώς θα βγαίναμε όλοι με τα πρόσωπα μας και θα συστήναμε και την οικογένεια μας, θα λέγαμε από δω ό άντρας μου, να σας συστήσω και δυο φίλους... δεν το κάνουμε όμως έτσι, γιατί αν μπορούσαμε να εκφραστούμε, ο καθένας για τους λόγους του, όντας ακριβώς ο καθημερινός εαυτός του, σίγουρα δεν θα είχαμε λόγο να το κάνουμε μέσα εδώ. Όμως ο άνθρωπος είναι πολυσύνθετο πλάσμα και η ζωή του έχει καταντήσει θλιβερά μονότονη...

    Πιστεύω οτι αν βρισκόμασταν σε μια παρέα, σε ένα τραπέζι, θα επικοινωνούσαμε όμορφα... αλλά τους πραγματικούς φίλους... κάθε μέρα τους συναναστρέφεσαι, τους δίνεις τη διάθεση, το βλέμμα σου, τον ουσιαστικό χρόνο σου, και πάλι δεν σου χαρίζονται έτσι εύκολα... Καταλαβάινεις; Σίγουρη είμαι πως με καταλαβαίνεις! :)

    Και ναι, υπάρχουν πραγματικά υπέροχοι άνθρωποι εδώ μέσα... αλλά είναι οι ίδιοι που υπάρχουν και εκεί έξω. Παράξενο δεν είναι..;

    Αυτά.
    Χαίρομαι που σου άρεσε το τραγούδι και που το γνώρισες εξαιτίας μου, πολύ πολύ πολύ!!! :))))))

    Καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @nina

    Καλημέρα Νινάκι μου!

    Λεύκωμα ε;
    Μπορεί για κάποιους να είναι.
    Και για μένα, σίγουρα είναι, σε ένα μεγάλο ποσοστό, αυτό ακριβώς. Λειτουργεί έτσι... όπως το λεύκωμα των παιδικών μας χρόνων...

    Θυμάσαι την τελευταία σελίδα; Εκείνη την προστακτική: Βγάλτε τις μάσκες!
    Να μια διαφορά, δεν έχει τέτοια σελίδα εδώ...
    Αλλά νομίζω η πλήρωση της προσταγής έρχεται έτσι και αλλιώς σε κάθε μια σελίδα... μπορεί όμως να κάνω και λάθος... δώσε μου ακόμα λίγο καιρό και θα σου πώ... :)

    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @bloggeridis

    Καλησπέρα αγαπητέ :)
    Εγώ το δήλωσα εξ αρχής και αμαρτία ουκ έχω! Δεν είναι εύκολο πράγμα οι ορισμοί!
    Πάντως το χαρακτηριστικό που απαραίτητα θα έπρεπε να εντάξουμε σε έναν ορισμό είναι αυτό που λες, η ποικιλομορφία.
    Το ουσιαστικότερο φυσικά για όλους μας είναι τι είναι το μπλογκ μας για μας τους ίδιους, τι στο καλό κάνουμε εμείς εδώ μέσα. Αυτή ήταν η δική μου ανησυχία εκείνο το πρωί... που ξεκίνησε από ένα σχόλιο ενός φίλου για το nick μου... κ.ο.κ....
    Εμείς λοιπόν... σωστός είσαι και εσύ!

    Δεν χρειάζεται να το σημειώσεις, εδώ θα είναι, που να πάει;
    ... Θα περιμένει τους ιστολογοαναλυτές του μέλλοντος να το ανακαλύψουν... :pp

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος27/2/09, 10:34 π.μ.

    Δύσκολη η απάντηση στο τι είναι καθώς χιλιάδες blogger θα δώσουν χιλιάδες απαντήσεις... αλλά εγώ έχω και μία ακόμη ερώτηξη ... γιατί bloggaroume σε τι μας καλύπτει η όλη διαδικασία;

    Το τραγουδάκι υπέροχο, αγαπητό όπως και ο Ναπολέων Λαπαθιώτης...

    Καλό τριήμερο καρδιά μου... κοίτα να ξεκουραστείς... Φιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @odiporos

    Γιατί μπλογκάρουμε λοιπόν γενικά... τι είναι αυτό που μας συνδέει όλους; Δηλαδή το θέμα από την κοινωνιολογική του πλευρά.

    Μια απάντηση θα κινηθεί σίγουρα στον άξονα επικοινωνία - έκφραση. Και σίγουρα θα περιέχει ως παράμετρο τη μοναξιά. Αλλά όλα αυτά από μια θεώρηση του σύγχρονου τρόπου ζωής, καθώς αφορούν ένα νέο και συνεχώς εξελισσόμενο μέσο επικοινωνίας που η ύπαρξη του από μόνη της δημιουργεί νέες συνήθειες, ανάγκες κτλ όπως κάθε τι καινούριο. Νέα δεδομένα. Άλλο lifestyle :)

    Και να σου πω και κάτι;
    Για άλλους λόγους κάνουμε μπλόγινγκ σήμερα, για άλλους θα κάνουν τα παιδιά μας, και άλλες ανάγκες θα καλύπτουν, το θέμα είναι τί ανάγκες θα τους αφήσουμε ακάλυπτες. Και φυσικά ποιες ανάγκες είναι ακάλυπτες σε μας.

    Ποιες ανάγκες οεο;;;
    Ποιες τρύπες αφήνει ακάλυπτες η κοινωνία δηλαδή.

    Μπλογκάρουμε μόνο για διασκέδαση; Να παραγεμίσουμε τον ελέυθερο χρόνο μας, που τον έχουμε και άπλετο;; Δεν θα το έλεγα.

    Μπλογκάρουμε για ενημέρωση και από κοινωνικό ενδιαφέρον;; Βρε λες να ξεκινήσει καμιά επανάσταση από την μπλογκόσφαιρα και στο μέλλον τα μπλογκς να αποτελούν μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς;

    Μπλογκάρουμε για να επικοινωνήσουμε, να ανταλλάξουμε ιδέες και να πλατύνει ο νους μας;; Και πως χωράει μέσα σε 4 τοίχους μετά;

    Μήπως μπλογκάρουμε για να κάνουμε σχέσεις, να μοιραστούμε, να ερωτευτούμε;; Και τι κάνουμε αγκαλιά με την οθόνη τα βράδια;

    Οδοιπόρε μου, που σε ζάλισα και δεν μου χρωστάς και τίποτα, εγώ νομίζω οτι μπλογκάρουμε γιατί πλήττουμε.
    Γιατί δεν ικανοποιούμαστε με τα απλά πια. Γιατί όλη αυτή την πληθώρα πληροφοριών, γεύσεων, ευκαιριών, εμπειριών, την πληθώρα τελοσπάντων(..που να ξεχωρίσεις συστατικά!!), την θέλουμε!.. και την θέλουμε γιατί πιστέψαμε οτι μπορούμε να την έχουμε.. αυτή είναι η δύναμη της εικόνας. Μια ψευδαίσθηση.

    Γι αυτό νομίζω οτι μπογκάρουμε.
    Μπορεί να κάνω και λάθος φυσικά.
    Αλλά τα είπα και ησύχασα!
    Α ναι, μπλογκέρουμε και γι αυτό καμιά φορά! :)))

    Καλή σου νύχτα και να περάσεις και εσύ ένα υπέροχο τριήμερο... έξω... στους αγρούς και τα λαγκάδια :)

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή