Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

ClllliiCK on the Lλλλλiiνκ!!!

Τελευταία Κυριακή της Αποκριάς λοιπόν σήμερα μα και St Valentine’s day!!!
Ο συνδυασμός των εορτών παραπέμπει στις συνδυαστικές ερωτήσεις των πιο δύσκολων διαγωνισμάτων στο σχολείο… σκέφτομαι ότι μια τέτοια ερώτηση σήμερα θα μπορούσε να είναι:
Μ’ αγαπάς βρε μασκαρά;
Θα μου πείτε αύριο είναι Καθαρή Δευτέρα… γιατί παραλείπω;
Ωραία λοιπόν… συνεχίζω…
Ή… να σε καθαρίσω;

Ναι ναι, ξύπνησα με κέφια! :) Πρωί πρωί, καλές έντεκα! Ήμουν σε πάρτυ εχθές, όχι μασκέ μα γενεθλίων. Είχαμε και τις μάσκες μας σαφώς, τις φορέσαμε και παίξαμε επιτραπέζια… παιχνίδια κοτζάμ παιδιά, θα πείτε… εεε έτσι μας βγήκε… αφού γύρισε η μέρα είπαμε να σηκωθούμε να πάμε για ποτό και χορό, αλλά ήταν τέτοιος ο ανταγωνισμός που δεν το αποφασίσαμε πριν τις δύο… κι έτσι σήμερα ξύπνησα με μια γλυκιά κούραση, πολύ γλυκιά όμως!
Σήμερα κανονικά θα έπρεπε να είμαι αλλού -με συγγενείς- αλλά τελικά κατάφερα -η πονηρή- να μείνω στο σπιτάκι μου και μου αρέσει πολύ αυτό, ανεξήγητα πολύ όμως! Αχ πώς το χρειαζόμουν...!

Το απογευματάκι προσδοκώ την πιο χαλαρή –καρναβαλική- βόλτα μετά από πολύ καιρό και αύριο βλέπουμε… μακάρι να έχει καλό καιρό και να ξεχυθούμε στους ανέμους κι εμείς μαζί με τον χαρταετό, και να μην χρειαστεί να κλειστούμε μέσα.

Σκεφτόμουν νωρίτερα τί να αναρτήσω, δεδομένου ότι είναι πολλές οι γιορτές όπως είπαμε… να μεροληπτήσω υπέρ του έρωτά μου;
Την λύση μου την έδωσε μια φίλη που μου έστειλε προχθές τον παρακάτω σύνδεσμο:

Είναι περυσινό επεισόδιο, για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, που και πάλι είχε πέσει μέσα στις απόκριες, από την εκπομπή που έκανε ο Σταμάτης Κραουνάκης με τους Speira Speira… αγαπημένα τραγουδάκια – ολίγον παραποιημένα- και πολύ γέλιο, αρκεί να διαθέσετε μισή ωρίτσα… χμμ μάλλον μία... να ξαλεγράρουμε λιγάκι και λόγω τον ημερών γιατί από αύριο λέει έχει εγκράτεια… λες και έχει και τίποτα άλλο ποτέ… α στο καλό!... όχι δεν θα την πάω την κουβέντα εκεί που πάει… στροφή και γρήγορα……

Συχνά πυκνά βρίσκω στην μελιέρα μου (μετάφραση: ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) μηνύματα από κάποιον μάλλον μπλόγκερ, ονόματι Τάσο, ποιητικού περιεχομένου, και το έχω περιέργεια… τα στέλνει και σε εσάς;
Ο χρήστης αυτός του ίντερνετ λοιπόν έστειλε σήμερα, μεταξύ άλλων, και μια ευχή για την αυριανή ημέρα που θα την τιμήσω δεόντως! Αν κοιτάξεις πάνω πάνω… εκεί πάνω καλέ!... θα δεις ότι την τιμώ έτσι κι αλλιώς εδώ και πολύ καιρό!


Να γίνεσαι άνεμος για τον χαρταετό
και χαρταετός για τον άνεμο,
ακόμα κι όταν ουρανός δεν υπάρχει!
-Οδυσσέας Ελύτης-



Υ.Γ.: Συγνώμη που δεν περνάω πια τόσο συχνά, σας διαβάζω όλους και σύντομα θα επανορθώσω. Ξέρω οτι κάποιοι από εσάς αναρωτιέστε γιατί, κι αν είμαι καλά. Είμαι εντάξει. Απλά περνάω πολύ ώρα με τον εαυτό μου... έχω μάλλον τις κλειστες μου... δεν είναι τίποτα όμως, είναι κι αυτή μια φάση που όλοι περνάμε κάποιες φορές και μας κάνει καλό στο τέλος...

Υ.Γ. 2: Να περάσετε όμορφα όλοι σας, ό,τι κι αν κάνετε, όπως κι αν το κάνετε και με όποιους κι αν το κάνετε... πάνω από όλα να αγαπάτε, να χαμογελάτε... να αισιοδοξείτε... να γελάτε!!!

Υ.Γ.3: ... και να ερωτεύεστε...

Υ.Γ.4: Να ερωτεύεστε!!!

14 σχόλια:

  1. Υ.Γ.5 Να διαβάσετε ξανά το υστερόγραφο 2 και ούτω καθ’ εξής!
    Μια χαρά είναι τα πάρτι με την αγαπημένη παρέα!
    Έκανα κλικ στον σύνδεσμο, αλλά θα το δω το video ολοκληρωμένα πιο αργά το βράδυ!
    Να περάσεις καλά, να πετάξεις τον χαρταετό σου!
    Να κρατήσεις την καλή σου διάθεση όσο μπορείς :-)))
    Καλό βραδάκι, καλή διασκέδαση!
    Υ.Γ. Δεν με άφησα να επεκταθώ με πολλά λόγια όπως συνηθίζω γιατί η ανάρτηση σου είχε εορταστικό ύφος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φλασάκι μου, πέθανα με το "Μ' αγαπάς βρε μασκαρά;" :PP
    Kαλά (και αγαπησιάρικα) Κούλουμα! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Νικόλας Κ.

    Καλημέραααααα :)))

    Όμορφη μέρα, είχες δίκιο Νικόλα,
    μάλλον θα προλάβουμε να τον πετάξουμε τον χαρταετό!
    Καλή επιτυχία!!!

    Υ.γ. Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ θα πάει ψηλότερα! :ppppp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @elpenor

    :) Καλημέρα ελπηνωράκι μου! Σκέτη απόλαυση είσαι! Κοίτα που στάθηκες.. :ppp
    κι εγώ πέθανα που το ξαναείδα γραμμένο, μη νομίζεις! :p

    Καλά και αγαπησιάρικα! Κούλουμα με πολύ πολύ αγάπη, αγάπη μου!.. να περάσεις υπέροχα, να μαζέψεις όσο ήλιο και οξυγόνο αντέχεις!!!

    Πολλά (ηλιόλουστα και πολύχρωμα) φιλιά!
    χαχα.. μ'άρεσε αυτό! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σκάω από το φαΐ!!!
    Άκουσες το μπαμ; δικό μου ήταν...
    Αποστολή χαρταετός εξετελέσθη! Μπήκα στον τουρκικό εναέριο χώρο αλλά πριν με καταρρίψουν τα μαχητικά τους ήρθαν τα δικά μας και με γύρισαν πίσω: τσσσσ !
    Όλα καλά... Ουφ φέρτε malox φέρτε σόδες...
    Αμαν Παναγία μου!!!
    Τα πόδια στο τοίχο να σχηματίζουν 90 μοίρες με τον κορμό μήπως και σωθώ!
    Υ.Γ. Ο δικός μου δεν πήγε ψηλότερα αλλά μακρύτερα οπότε νικήσαμε και οι δύο ! χα χα χα :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντως εμένα ο Τάσος δε μου στέλνει ποιήματα, σνίφ, θα βάλω τα κλάματα, γιατί βρε Τάσο:)
    Να απορήσω ή όχι, ιδού η απορία:)

    Μία Γκόλφο κάτι μου στέλνει αλλά νομίζω είναι το ψευδώνυμό της :p

    Ελυτική σε βρίσκω τώρα τελευταία, όμορφες στροφές του Ελύτη διαβάζω στο blog σου.

    Εδώ στα βόρια έχει πολλά μποφόρ και το κρύο τσούζει. Όποιος τολμήσει να πετάξει αετό πρέπει να γεμίσει τις τσέπες με πέτρες, ειδικά αν είναι κάπως ονειροπαρμένος:)

    Καλά να περάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Νικόλας Κ.

    Χαχαχα… α βρε Νικόλα, καλά να ‘σαι, πολύ γέλασα! :)))
    Σε ποιον εναέριο χώρο μπήκες, είσαι σίγουρος;… γιατί σε λίγο θα μας πούνε ότι και ο Αττικός ουρανός… τέλοσπάντων ας μείνουμε στην πλάκα :p
    Ότι είσαι σώος και αβλαβής και εσύ και ο χαρταετός σου, αυτό έχει σημασία! :pp
    Αν πίνεις σόδα είσαι τυχερός! Εγώ δεν την αντέχω… μπλιαχχχ!!!
    Οπότε αναγκαστικά προσέχω για να έχω…
    Βέβαια!...! η αλήθεια είναι ότι μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας, να πιούμε καφέ κατόπιν απαίτησης της πλειοψηφίας, να πετάξουμε τον αετό και να τον χαρούμε και μια ώρα… η ώρα πήγε τουλάχιστον τέσσερις το απόγευμα, τα στομάχια με έναν σκέτο καφέ είχανε πάει στην πλάτη και παραγγείλαμε τελικά με… μανία!!!
    Έχω να ομολογήσω δε ότι δεν τήρησα την υπόσχεση μου… χταποδάκι δοκίμασα :)… κρασάτο! Σκέτη αμαρτία! Κόκκινη, πικάντικη και… σκοτεινή! :pp

    Ο χαρταετούλης μου τώρα… θα σου πω… πήγε πολύ ψηλά, μέχρι που τον ψάχναμε!!... την ώρα που τον πετάξαμε ήταν εκεί άλλοι έξι εφτά και τους νικήσαμε όλους!... και τον κατεβάσαμε ωραία ωραία και τον έχουμε και για του χρόνου!
    Μπορεί να τον πληρώσαμε χρυσάφι γιατί τον πήραμε από κάτι πιτσιρίκια στο δρόμο, αλλά τουλάχιστον βγήκε γερός και σηκώθηκε αμέσως… ε με τέτοιον αέρα, αυτό έλειπε!... βέβαια να ταλαιπωρηθείς και λιγάκι πριν τελικά σηκωθεί ο αετός έχει άλλη γλύκα… αλλά ας μην είμαστε και αχάριστοι…!
    Το θέμα είναι ότι την όλη επιτυχία δεν μπορώ να την χρεωθώ διότι ενώ πίναμε το καφεδάκι μας ωραία ωραία, δυο τρεις από την παρέα βγήκαν έξω να τον προετοιμάσουν… ουρές και τα συναφί… και τα καθάρματα τον σήκωσαν μόνοι τους!

    Anyway, το αντιπαρέρχομαι! :)
    Αυτά! :)
    Άντε και του χρόνου!!!... πιο ψηλά!!! :) όχι πιο μακριά… υπάρχει θέμα εθνικής ασφάλειας με το πιο μακριά :p

    Φιλιά, καλή ξεκούραση!
    Και από σήμερα νηστεία ε;;;
    Ναι καλά!!! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Kωνσταντίνος Κόλιος

    Καλημέρα Κωνσταντίνε!
    Λοιπόν το εξιχνίασα! :)
    Είναι όντως μπλόγκερ γιατί έκανα κλικ (επιτέλους) σε έναν σύνδεσμο που βρήκα και οδηγήθηκα στο μπλογκ του… πολύ ωραίο μπλογκ ήταν, θα ξαναπεράσω για περισσότερες λεπτομέρειες… αυτό που κάνει ο άνθρωπος είναι ότι κάποιες φορές μου κοινοποιεί τις αναρτήσεις του… νομίζω δε ότι το κάνει εξαιτίας της περιγραφής που έχω στο ιστολόγιο, κάτι που προφανώς θεωρεί κοινό σημείο επαφής… τα λόγια αυτά του Ελύτη τα έχει κι εκείνος αναρτημένα στο δικό του ιστολόγιο… και αυτό είναι όλο!
    Να είδες, δεν σ άφησα παραπονεμένο, ό,τι απορίες έλυσα για τον εαυτό μου στις κοινοποίησα! :p
    Τώρα για την Γκόλφω, δεν ξέρω… γιατί να είναι ψευδώνυμο; Κι αν είναι αληθινό το όνομα και διαβάζει τώρα; Θα πληγωθεί νομίζω! :)))

    Καλά βρε Κωνσταντίνε, τώρα τον ανακάλυψες τον Ελύτη στο μπλογκάκι μου; Τόσο καιρό τίποτα;; Αααα δεν με παρακολουθείς...... θα σε μαλώσω! :p

    Κρίμα που έπεσε τόσο νωρίς η Καθαροδευτέρα φέτος και δεν μπορέσατε να την χαρείτε οι Βόρειοι. Εμάς μας έκανε πολύ καλή μέρα, όταν ξεκίνησα από το σπίτι είχε πολύ ήλιο και για την εποχή μπορώ να πω πως είχε ζέστη… άλλο που πήγαμε σε θάλασσα και όπως είχαμε στηθεί όλοι με τα κεφάλια πάνω να χαζεύουμε τους χαρταετούς κοντέψαμε να μείνουμε έτσι :p επειδή ξύριζε ο άνεμος τα λαιμουδάκια μας και δεν είχαμε προνοήσει...

    Σε ευχαριστώ που πέρασες, και του χρόνου καλύτερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να σου εξηγήσω τι συμβαίνει με τα e-mail που λαμβάνεις:

    Είναι κάποιοι, λίγο πονηρούληδες bloggers, που τους αρέσει να τους διαβάζουν οι άλλοι θέλοντας και μη, και για τον σκοπό αυτό "τσιμπάνε" δίχως να μας ρωτήσουν τα e-mail μας, τα βάζουν στο ταχυδρομείο τους και μας κάνουν το λινκ τους ομαδική αποστολή. Αυτή είναι η γνώμη μου γιατί έχουν και το δικό μου e-mail αποθηκευμένο αρκετοί και μου στέλνουν, ίσως αυτόματα με κάποιο τρόπο, τις αναρτήσεις τους. Συνεπώς δε νομίζω να είναι προσωπικό...

    Καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έτσι ακριβώς Κωνσταντίνε.
    Φυσικά δεν είναι προσωπικό... έτσι φάνηκε; Εγώ είχα πρόθεση μονάχα α αστειευτώ!
    Μα αν ήταν προσωπικό δεν θα τον έδινα έτσι τον άνθρωπο, διαθέτουμε και ένα τακτ! :p
    Θα τον "έδινα" χειρότερα...
    :) εξακολουθώ να αστειεύομαι!
    Ναι μάλλον αυτόματα γίνεται η αποστολή τέτοιου είδους μηνυμάτων, ακολουθώντας λέξεις κλειδιά και δεν ξέρω κι εγώ τί... δεν θεωρώ τυχαίο οτι ό,τι ουράνιο, ποιητικό και ολίγον φευγάτο περνάει από το δικό μου mailbox... και να πω οτι δεν είμαι προσεκτική με τις επαφές και με τα στοιχεία μου... φαντάσου να μην ήμουνα δηλαδή!
    Ενοχλούμαι λιγάκι... λιγάκι μόνο, μετά γελάω... αλλά να αδιαφορήσω δεν το χω εύκολο! :))
    Ευχαριστώ πολύ ε;
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπα δεν κάνω νηστεία! Παιδιά και οδοιπόροι ( και τα δύο είμαι χα χα χα) αμαρτία δεν έχουν ( κάπως έτσι δεν το λένε ;) Δεν πειράζει καλά έκανες και έφαγες χταποδάκι ειδικά στα κάρβουνα με λαδοριγανολεμονάκι ή ξιδάκι είναι τέλειο! Είχε πολύ αέρα εδώ αλλά στην αρχή ο αέρας δεν ήταν σταθερός και ενω τον είχα φτάσει στον θεό, κόβεται ο αέρας και πω ρε πίκρα άρχισα να μαζεύω το σχοινί με γρήγορες απλωτές, έφαγε και ένα μπλέξιμο και μετά είχα πωρωθεί και ψιλονευριάσει που έπεσε και τον ξανα ανέβασα μέχρι που παίχτηκε το σκηνικό με τα αεροσκάφη που σου είπα! 'Αντε μωρε του ξενέρωτους τους ψάρακες τους Τούρκους! Αλλά του χρόνου εσύ θα έχεις κόκκινο αετό έτσι;
    Α! και παίζουμε και 31 αν θες :-)))
    Καλό βράδυ! Έχω αρχίσει και χάνομαι και εγώ, εκτός από εσένα και την φίλη μας!
    Καλό ξημέρωμα και δεν έχεις μεγαλώσει για αυτοσχέδια αναγνωστήρια ( τώρα σου κλείνω πονηρά το μάτι , ξέρεις εσύ:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ούτε εμένα μου στέλνει ο Τάσος :P Και στέλνεις και ωραία πράγματα βρε Τάσο... δεν είναι μόνο η flash ψαγμένη, εντάξει; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Νικόλας Κ.

    Καλημέρα Νικόλα! :)))
    Του χρόνου κόκκινο, ναι :) είναι στάνταρ αυτό :p
    Και η 31 έκλεισε από τώρα! Με φασόλια θα παίξουμε :) και μετά θα τα κάνουμε μια ωραιότατη φασολάδα! :)))
    Εγώ δηλαδή θα την κάνω, αφού εγώ θα τα μαζέψω! :pppp
    Χάνομαι Νικόλα μου, το ξέρω.. αλλά μόνο ετσι γίνεται δυστυχώς, μην με παρεξηγΑτε!!! :p
    Τα έχω κάνει ρόιδο :p έχω σκορπιστεί σε ένα εκατομμύριο πράγματα... σπασμένο ρόιδο σα να λέμε :pppp
    Δεν έχω μεγαλώσει για αναγνωστήρια ;) (ματάκι επίσης πονηρό!) ποτέ δεν θα μεγαλώσω για τέτοια πράγματα εγώ... αλλά εδώ που είμαι... τέλοσπαντων, άσε με στον πόνο μου, αφού ξέρεις...
    Φιλιά καλημέρας!!

    Υ.Γ. Ωστε σου μπλέχτηκε ο χαρταετός; χιχιχι :pppp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @elpenor

    Αχ Τάσο Τάσο Τάσο!!!
    Ζιζάνια σπέρνεις Τάσοοοο!!!
    Τί θα σε κάνω Τάααασο!!!
    :pppppppppppppp

    Καλημέρα ψυχούλα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή