Το AIDS, προφέρεται Έιτζ, (ακρωνύμιο του Αγγλ. Acquired Immune Deficiency Syndrome, Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας), είναι μια ανίατη λοιμώδης νόσος που οφείλεται στον ιό HIV, (Ανθρώπινης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας, Αγγλ. Human Immunodeficiency Virus), ο οποίος προσβάλλει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου, το σύστημα δηλαδή που είναι υπεύθυνο για την άμυνα του οργανισμού ενάντια σε λοιμώξεις, νεοπλασίες και άλλες ασθένειες. Μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί φάρμακο ούτε εμβόλιο για το AIDS. Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται σήμερα επιτυγχάνουν καθυστέρηση στην εξέλιξη της ασθένειας, αλλά όχι θεραπεία. Οι συνηθέστεροι τρόποι μετάδοσης του ιού είναι μέσω της σεξουαλικής επαφής χωρίς χρήση προφυλακτικού και μέσω χρήσης κοινών συρίγγων (όπως π.χ. κατά την ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών ουσιών). Λόγω της παγκόσμιας εξάπλωσης της νόσου, αυτή χαρακτηρίζεται ως πανδημία. Ο αριθμός των θυμάτων από AIDS εκτιμάται από 1,9-2,4 εκ. για το 2007 παγκοσμίως.
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Ο ιός HIV προσκολλάται στο δέκτη CD4 που βρίσκεται στα Τ-λεμφοκύτταρα καθώς και στα μακροφάγα. Το RNA του ιού αυτού μπαίνει στο κύτταρο του ξενιστή όπου και αντιγράφεται με τη βοήθεια της αντίστροφης μετεγγραφάσης σε DNA. Αυτό πλέον το DNA του ιού ενσωματώνεται με το DNA των χρωματοσωμάτων του ξενιστή. Από κει και πέρα μπορεί πλέον ο ιός να ελέγξει τη παραγωγή νέων σωματίων HIV που εξέρχονται από το αρχικό προσβαλλόμενο κύτταρο του ξενιστή. Εναλλακτικά το ενσωματωμένο DNA μπορεί ακόμα να μείνει αδρανές και να μην εντοπιστεί από το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο HIV αποφεύγει σταθερά την ανοσοαπόκριση παραμένοντας στα κενοτόπια μέσα στα μακροφάγα.
Σημειώνεται επίσης ότι ο HIV μπορεί να δεχθεί υψηλά ποσοστά αντιγονικής ποικιλότητας επειδή σφάλματα κατά την αντιγραφή του RNA του ιού σε DNA προκαλούν μεγάλες αλλαγές στη φύση των περιβαλλουσών πρωτεϊνών του ιού. Γεγονός πάντως είναι ότι δεν προσβάλλονται από AIDS όλοι οι φορείς του HIV, που όμως όλοι μπορούν να τον μεταδώσουν.
Ο μέσος χρόνος από της προσβολής από τον ιό και της εμφάνισης του Έιτζ είναι περίπου 10 χρόνια. Τελικά το προσβληθέν άτομο υποκύπτει σε διάφορες λοιμώξεις επειδή ακριβώς η αποτυχία του ανοσοποιητικού συστήματος είναι αποτέλεσμα της σταδιακής μείωσης του αριθμού των CD4 Τ-λεμφοκυττάρων.
Μέχρι σήμερα δεν έχει ανακαλυφθεί εμβόλιο επειδή ο ιός αυτός παρουσιάζει μεγάλη ικανότητα αποφυγής του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι έρευνες δημιουργίας ενός τέτοιου εμβολίου συνεχίζονται από πλήθος επιστημονικών εργαστηρίων. Μέχρι τελευταία [2005] έχει χρησιμοποιηθεί η αζιντοθυμιδίνη (ΑΖΤ) που τουλάχιστον εμποδίζει την αντιγραφή του ιού, πλην όμως παρουσιάζει πολλές παρενέργειες. Παράλληλα έχει χρησιμοποιηθεί και η ακτινοθεραπεία που επίσης δημιουργεί πολλές παρενέργειες.
ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑ
Ο πρώτος βεβαιωμένος θάνατος από AIDS σημειώθηκε στα 1959 στην Αφρική (διαγνώστηκε αναδρομικά με εξέταση ιστών του θύματος), ενώ υπάρχει και ένας δεύτερος που υποστηρίζεται ότι προκλήθηκε από τη νόσο την ίδια χρονιά στην Αγγλία. Ακολούθησαν σποραδικοί θάνατοι στην Αφρική και τη Νορβηγία, όμως η μικρή συχνότητα δεν προκάλεσε ενδιαφέρον για περαιτέρω μελέτη. Γύρω στα τέλη της δεκαετίας του '60, ο ιός πέρασε στην Αϊτή κι από εκεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση για τη νόσο εκδόθηκε το 1981 από τις υπηρεσίες υγείας των ΗΠΑ και αφορούσε πέντε περιστατικά ομοφυλόφιλων ανδρών στο Λος Άντζελες. Λόγω του αρχικού περιορισμού της λοίμωξης στην πληθυσμιακή αυτή ομάδα, το AIDS χαρακτηρίστηκε ως περίεργη «νόσος των ομοφυλόφιλων», «καρκίνος των ομοφυλόφιλων» ή «πανούκλα των ομοφυλόφιλων», επειδή οι πρώτοι διαγνωσμένοι ασθενείς ανήκαν σε αυτή την πληθυσμιακή ομάδα. Αργότερα όμως επηρέασε και άλλες από τις λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι ναρκομανείς ή οι αιμορροφιλικοί, μολύνοντας τελικά και άτομα που δεν ανήκαν σε αυτές τις ομάδες. Σήμερα η ετεροσεξουαλική επαφή είναι ο κύριος τρόπος μετάδοσης. Μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει λόγω του AIDS περίπου 25 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ περίπου 40 επιπλέον εκατομμύρια νοσούν. Στα πρώτα χρόνια εξάπλωσης του ιού αίσθηση προκάλεσαν οι θάνατοι του Φρέντι Μέρκιουρι, του Άντονι Πέρκινς, του Ροκ Χάντσον και άλλων διάσημων.
Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί δυο είδη του ιού HIV, ο HIV-1 και ο HIV-2. Ο HIV-1 είναι αυτός που ευθύνεται για τη μεγάλη πλειοψηφία των μολύνσεων παγκόσμια (περίπου 90%), και επίσης είναι αυτός με τις περισσότερες μεταλλάξεις και υποτύπους. Ο HIV-2, που αναγνωρίστηκε το 1986 και θεωρείται προγενέστερος τύπος από τον HIV-1, εντοπίζεται σχεδόν αποκλειστικά στη Δυτική Αφρική, με λίγα περιστατικά σε χώρες που έχουν συχνή επικοινωνία με την περιοχή αυτή (όπως π.χ. η Γαλλία). Ο HIV-2 τείνει να μεταδίδεται σχετικά δυσκολότερα σε σχέση με το άλλο είδος, ενώ η εξέλιξη της νόσου στους φορείς HIV-2 είναι πιο αργή.
Στην Ελλάδα στα τέλη Οκτωβρίου του 2007 ο συνολικός αριθμός οροθετικών HIV ατόμων ήταν 8.584 από τους οποίους είχαν νοσήσει με AIDS οι 2.829, ενώ κατέληξαν στο θάνατο οι 1.552. Ο αριθμός των κρουσμάτων που δηλώνονται κάθε χρόνο κορυφώθηκε το 1996, για να ακολουθήσει πτωτική πορεία στη συνέχεια μέχρι και το 2002, οπότε και παρουσιάστηκε μικρή σταθεροποίηση με ελαφρά αυξητικές τάσεις. Έρευνες που έγιναν κατά την τριετία 2005 ως 2007 έδειξαν ρυθμό αύξησης των περιστατικών μόλυνσης από AIDS περίπου 23%. Σύμφωνα με έρευνες, η εισαγωγή του υποτύπου Α του ιού του AIDS —του περισσότερο και ταχύτερα διαδεδομένου στην ελλαδική επικράτεια— έφτασε στη χώρα από την Αφρική το 1978 και σήμερα όχι μόνο έχει μεταδοθεί σε διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες αλλά διέσχισε και τα ελληνικά σύνορα προς την Αλβανία
ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Τρόποι μετάδοσης:
-Με σεξουαλική επαφή με κάποιο οροθετικό άτομο χωρίς χρήση προφυλακτικού. Ο ιός βρίσκεται στο αίμα, τα σπερματικά, προσπερματικά και κολπικά υγρά και μπορεί να εισέλθει στο σώμα μέσω μικροσκοπικών ή μεγαλύτερων πληγών που προϋπάρχουν στα γεννητικά όργανα ή δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Η ταυτόχρονη ύπαρξη άλλων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων ευνοεί τη μετάδοση του ιού. Η μετάδοση του ιού γίνεται ευκολότερα με το πρωκτικό σεξ, λόγω του ότι γενικά μπορεί να οδηγήσει ευκολότερα σε τραυματισμό ιστών και αιμορραγία.
-Με τη χρήση κοινών συρίγγων, κατά την ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών ουσιών.
-Από την μητέρα στο παιδί, ιδιαίτερα κατά τη στιγμή της γέννησης (κάθετη μετάδοση) αλλά και κατά τη θηλασμό καθώς ο ιός εντοπίζεται και στο μητρικό γάλα.
-Ο κίνδυνος μέσω μετάγγισης αίματος έχει ελαχιστοποιηθεί για τις αναπτυγμένες χώρες καθώς εφαρμόζονται έλεγχοι για την ύπαρξη του ιού HIV στα δείγματα των αιμοδοτών που μπορούν να ανιχνεύσουν τον ιό εκτός από το «παράθυρο» των πρώτων 11 ημερών της μόλυνσης· έτσι, κατά την τελευταία δεκαετία υπήρξε επιπλέον μείωση της μετάδοσης του ιού HIV και στις χώρες που εφαρμόζουν τη μέθοδο ΝΑΤ, συμπληρωματικά με την ορολογική μέθοδο, ο κίνδυνος μόλυνσης χαρακτηρίζεται εξαιρετικά μικρός. Στην Ελλάδα οι καταγεγραμμένες μολύνσεις από μεταγγίσεις φτάνουν 5-6% του συνόλου των μολύνσεων και λοιμώξεων (320 μολύνθηκαν με τον ιό από τους οποίους 184 νόσησαν) από το 1981 οπότε άρχισε η καταγραφή στοιχείων, περιπτώσεις που στην πλειοψηφία τους αφορούν πολυμεταγγιζόμενα άτομα. Με την εντατικοποίηση των ελέγχων του αίματος και την εφαρμογή (σε ποσοστό 70% των δειγμάτων το Νοέμβριο του 2007 της μεθόδου ΝΑΤ) οι περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια μειώθηκαν και αποτελούν 0,5-1% του συνόλου των δηλωθέντων μολύνσεων (1-3 περιστατικά το χρόνο, που κατά κύριο λόγο αφορούν μεταγγίσεις που έγιναν στο εξωτερικό). Η κατάσταση δεν είναι τόσο καλή στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου οι υπηρεσίες υγείας είναι λιγότερο οργανωμένες και οι φορείς του ιού πολύ περισσότεροι. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μέχρι το 2005, σε παγκόσμιο επίπεδο οι μεταγγίσεις ευθύνονται για το 5-10% των μολύνσεων
Το AIDS ΔΕΝ μεταδίδεται:
-Από την καθημερινή, κοινωνική επαφή, τη χειραψία, το αγκάλιασμα, το απλό φιλί, τη συνάθροιση ατόμων
-Από την τουαλέτα
-Από τον ιδρώτα ή το σάλιο
-Από ρούχα, σκεπάσματα, πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα, τηλέφωνα
-Από πισίνες ή τη θάλασσα
-Από κουνούπια ή άλλα έντομα
ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ
Πρωτογενής λοίμωξη
Πρόκειται για το αρχικό στάδιο της νόσου που ακολουθεί τη μόλυνση από HIV και χαρακτηρίζεται από μη ειδικά κλινικά σημεία και εργαστηριακά ευρήματα ιογενούς λοίμωξης. Το στάδιο αυτό διαρκεί συνήθως 1-2 εβδομάδες. Επίσης, τις πρώτες 23 περίπου μέρες της μολυνσης ο ασθενής δεν αναπτύσσει αντισώματα κατά του ιού, και για αυτό το λόγο η περίοδος αυτή καλείται και "σιωπηλό παράθυρο" και είναι η πιο επικίνδυνη περίοδος από την άποψη ότι ο φορέας μπορεί να μολύνει άλλους εν αγνοία του, ακόμα και αν έχει κάνει μια τυπική εξέταση αίματος.
Φάση ασυμπτωματικής λοίμωξης
Στο στάδιο αυτό ο ασθενής είναι ασυμπτωματικός, είναι δυνατόν όμως να εμφανίζει κάποιες διαταραχές σε εργαστηριακές εξετάσεις. Παρόλο που ο ασθενής είναι ασυμπτωματικός μπορεί να μεταδίδει τον ιό.
Φάση συμπτωματικής λοίμωξης
Στο στάδιο αυτό ξεκινούν τα πρώτα συμπτώματα της νόσου που είναι αποτέλεσμα μείωσης της κυτταρικής ανοσίας, όπως στοματική καντιτιαση, τριχωτή λευκοπλακία γλώσσας, υποτροπιάζον απλός έρπης και έρπης γεννητικών οργάνων, καθώς και εκτεταμένος έρπης ζωστήρας. Μπορεί να συνυπάρχει επίσης κεφαλαλγία, πυρετός, διάρροια, απώλεια βάρους, νυχτερινοί ιδρώτες και κυρίως λεμφαδενοπάθεια.
Φάση ανοσοκαταστολής
Η καταστροφή του ανοσοποιητικού συστήματος από τη δράση του ιού σε προχωρημένα στάδια κάνει το άτομο ευάλωτο σε ιούς, μύκητες, βακτήρια και παράσιτα που υπό άλλες συνθήκες δε θα προσέβαλαν τον άνθρωπο ή θα προκαλούσαν πολύ ήπιας μορφής νόσο (ευκαιριακές λοιμώξεις). Επίσης η έλλειψη επιτήρησης του οργανισμού από το ανοσοποιητικό του σύστημα για νεοπλασίες κάνει συχνή την εμφάνιση κάποιων μορφών καρκίνου, όπως το σάρκωμα Kaposi το λέμφωμα, τον καρκίνο του στοματοφάρυγγος, του πρωκτού και του τραχήλου της μήτρας.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ
Το AIDS σήμερα παρά τα ακριβά φάρμακα που είναι διαθέσιμα παραμένει μια νόσος η οποία επιφέρει το θάνατο. Ανάλογα με το περιβάλλον και το επίπεδο των ιατρικών υπηρεσιών, αυτό το αποτέλεσμα έρχεται συντομότερα σε υπανάπτυκτες χώρες και αργότερα στον αναπτυγμένο κόσμο. Τα αντιρετροϊκά φάρμακα που παρέχονται για την ασθένεια παρατείνουν την ζωή των ασθενών, αλλά δε θεραπεύουν το AIDS.
πηγή: wikipedia
Tό 'χω πει και θα το ξαναλέω μέχρι να βγάλει η γλώσσα μου μαλλί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλες αυτές οι μέρες των ΚΑΤΑ (της άρνησης δηλαδή) ΚΑΤΑ των ναρκωτικών, ΚΑΤΑ του πολέμου κ.λ.π. θεωρώ πως απλά σπέρνουν τον φόβο και συμβάλουν υπέρ αυτών που τάχα πολεμούν.
Δε γλυτώνει κανείς απ' αυτό που φοβάται. Οι διευθύνοντες νοείς αυτών των εγχειρημάτων γνωρίζουν πως ο άνθρωπος έχει την τάση περισσότερο να πολεμά παρά να αποδέχεται και σπέρνουν συνεχώς μέρες των ΚΑΤΑ.
Η Μητέρα Τερέζα, αυτή η θαυμάσια γυναίκα ξέρεις τι είπε μιά μέρα που την κάλεσαν σε ένα συλλαλητήριο ΚΑΤΑ του πολέμου?
Δεν έρχομαι είπε, ορίστε μιά μέρα 'ΥΠΕΡ της ειρήνης' και θα έρθω.
Αυτό το εξηγεί όλα.
Καλό μήνα καλό χειμώνα.
Πραγματικά είναι τόσο σοβαρό και δυστυχώς οι περισσότεροι θεωρούν πως είναι πολυ μακρινό για να τους αγγίξει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είναι και αφορά όλους μας.
Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να φερθούμε με ωριμότητα και να προστατέψουμε τον εαυτό μας.
Αν μπορούσαν οι περισσότεροι να συνειδητοποιήσουν πόσο σοβαρό είναι θα πάθαιναν πανικό και μόνο στην ιδέα της επαφής χωρίς προφύλαξη και έτσι πρέπει να γίνει μήπως βάλουν μυαλό.
Καλό μήνα flash μου και καλό βράδυ
Κωνσταντίνος Κόλιος
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Κωνστατίνε!
Και λες πως δεν ήξερα τί θα πεις όταν πληκτρολογούσα τον τίτλο; :)
Δεν ξέρω Κωνσταντίνε, νομίζω πως είναι άλλο πράγμα ο πάλεμος και άλλο τα ναρκωτικά ή το aids.. δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να το αντιληφθούμε με παρόμοιο τρόπο...
Μακάρι να μην χρειαζόταν καμία τέτοια μέρα. Είναι κρίμα που χρειάζεται. Μακάρι κι εγώ να μην έκανα το ποστ αυτήν την ημέρα. Αν το έκανα άλλη μέρα άλλον τίτλο θα έβαζα :)
Παρόλα αυτά καταλαβαίνω τί θέλεις να πεις, απλά δεν το βάζω σε πρωτεραιότητα αυτήν την στιγμή... ας το πούμε έτσι :)
Φίλιά πολλά!
Υ.Γ. Η άδεια από την σημαία εξακολουθεί, τα ποστ συνεχίζουν, περιέργως πώς!!!.... :)
Σταλαγματιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Αναστασία μου.
Δεν συμφωνώ με τον πανικό, αλλά ίσως για κάποιες ομάδες πληθυσμού να είναι ο μόνος τρόπος.
Σκέφτομαι τώρα τις συζητήσεις που έχουν γίνει γύρω από το κάπνισμα και την σκληρές καμπάνιες απότροπής του πληθυσμού από την αυνήθεια αυτή... υποκριτικά είναι όλα αυτά, ουσιαστικά σε εξοικιώνουν με τον τρόμο... έχει δίκιο ο Κωνσταντίνος από την δική του πλευρά. Αλλά δεν υπάρχουν και πολλά μέσα να χρησιμοποιήσει κανείς... Κατά την γνώμη μου το μόνο ορθό είναι η σωστή ενημέρωση, απλά δεν έχει πάντοτε τον επιθυμητό βαθμό αποτελεσματικότητας.
Νομίζω η μέρα είναι μια ευκαιρία αφύπνισης, δεν θα έπρεπε να υπάρχει νέος που να μην γνωρίζει τους κινδύνους και τα μέσα που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να προφυλαχθεί... από κει κι έπειτα είναι υποχρέωση όλων μας να δράσουμε για αυτό που λέμε κοινό καλό, ξεκινώντας από τους εαυτούς μας και το περιβάλλον μας και πιέζοντας για τις λύσεις σε παγκόσμια κλίμακα.
Πρόληψη απαιτείται και σωστή ενημέρωση ώστε να σταθούμε αλληλέγγυη στους ανθρώπους που νοσούν... αυτός είναι ο τρόπος να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, και οποιοδήποτε άλλο τέτοιου είδους, από αυτά που θεωρούνται μάστιγες... το πρόβλημα είναι όλων, άρα και η λύση του είναι θέμα όλων μας... αν το αγκαλιάσουμε το ζήτημα και δεν το φοβηθούμε και δεν το περιθωριοποιούμε και δεν εθελοτυφλούμε, ε τότε θα μορέσει να αντιμετωπιστεί με έναν πιο θετικό και ανθρώπινο τρόπο... απλά να μην ξεχνάμε πως είμαστε άνθρωποι κάτω από τον ίδιο Θεό όλοι μας.
Φιλάκια, καλό μήνα να έχουμε!
Καλημέρα και καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο AIDS, και όχι μόνο είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα σε παγκόσμια κλίμακα!
Όλα είναι θέμα ενημέρωσης και αυτό πρέπει να γίνεται στα σχολεία, τουλάχιστον σε σχέση με τις νέες γενεές .
Για εκείνους που δεν έχουν την δυνατότητα του σχολείου πρέπει η πολιτεία να αναλάβει την ενημέρωση με άλλους τρόπους, όπως σε μαζικές συγκεντρώσεις ή φυλλάδια στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και διάφορα άλλα.
Σε κάποιους ανθρώπους ο φόβος για τη ζωή τους, τους κάνει να αφυπνιστούν.
Ξέρεις, υπάρχουν πάρα πολλοί βλάκες στον πλανήτη που δεν καταλαβαίνουν ότι πρέπει να προστατέψουν τον εαυτό τους. Αυτές οι μέρες του ΚΑΤΑ απλά υπενθυμίζουν… πολλές φορές ξυπνούν τον φόβο, κάτι προσφέρει και η ύπαρξη τους.
Να είσαι καλά!
Δες αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=NfQQAnQEs6I
ΑπάντησηΔιαγραφή@Νικόλας Κ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα Νικόλα!
Λοιπόν η προσπάθειά μου να απαντήσω στο σχόλιό σου μου γέννησε αναρίθμητες σκέψεις... σχετικές και ταυτόχρονα άσχετες με το θέμα, αφού όλα και όλοι μέρη του ίδιου όλου είναι και είμαστε.
Έπιασα τον εαυτό μου να διαφωνώ μαζί σου συμφωνώντας και να συμφωνώ διαφωνώντας!!!
Και αυτό μου φάνηκε πολύ βαρή να το φέρω εις πέρας εδώ και τώρα :)
ίσως σε κάποια ανάρτηση κάποια στιγμή που θα έχω όλον τον χρόνο που απαιτείται :)
Ευχαριστώ για το βιντεάκι, μου εμεινε μια φράση που νομίζω αναφέρεται κάποια στιγμή...
Will we live like this for ever?
...................
Δεν έχω ξεκάθαρη γνώμη όχι απλά για την απάντηση, μα ούτε για την ερώτηση... ούτε για το ποιος την απευθύνει, ούτε για το που την απευθύνει, ούτε καν τί σημαίνει....
απλά άσε με να την σκεφτώ λιγάκι ακόμα...
Θα σου πω μονάχα τώρα οτι το μόνο πρόβλημα που είχε πάντοτε ο πλανήτης - όχι εμείς αλλά εκείνος - είναι η εγωιστική μας φύση. Αν εκλείψει αυτό, ως δια μαγείας θα εκλείψουν όλα (τα προβλήματα). Μα γιατί χρησιμοποιώ το ρήμα "εκλείψει" και όχι "λυθεί";;; Κρίμα, θα προτιμούσα το δεύτερο. Θα το προτιμούσα, αλήθεια... μόνο που θα ήτνα λάθος να χρησιμοποιηθεί... δεν λύνονται όλα τα προβλήματα, κάποια είναι γόρδιοι δεσμοί, τα λύνει η μοίρα...
Λοιπόν, θα επανέλθουμε, κάποια στιγμή... μέσα στο χρόνο... ανοιχτό το αφήνουμε, ναι; :)
Φιλιά!
Γεια σου Flash μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο αφήνουμε ανοιχτό οκ!
Κοίτα και εγώ απάντησα βιαστικά. Αυτό το ‘’βλακεία’’ που είπα φάνηκε ότι τα ισοπεδώνω όλα ή ότι εγώ δεν είμαι μέρος της βλακείας. Στο κομμάτι του κόσμου που υπάρχει δυνατότητα πληροφόρησης θεωρώ απαράδεκτο άνθρωποι να μην λαμβάνουν μέτρα προστασίας. Αυτά που λυπάμαι είναι τα παιδάκια που γεννιούνται ήδη άρρωστα, επειδή οι γονείς τους είναι φορείς! Αυτά τα μωρά τα καταδίκασαν στο θάνατο οι γονείς τους πριν γεννηθούν.
Θα ήθελα να βοηθήσω και τους άμοιρους ανθρώπους στην Αφρική ή στην Ινδία, όπου εκεί πραγματικά τα πράγματα είναι δραματικά άσχημα….
Και σκέψου ότι μεταξύ των χωρών υπάρχει επικοινωνία, καθώς άνθρωποι μετακινούνται από την μια χώρα στην άλλη! Δεν υπάρχουν στεγανά διαμερίσματα, εννοώ ότι θα έπρεπε οι κυβερνήσεις των πολιτισμένων κατά τα άλλα χωρών να ρίξουν το βάρος στην πληροφόρηση εκείνων των πληθυσμών , στις προβληματικές γωνιές του πλανήτη μας αφού είμαστε στην πραγματικότητα συγκοινωνούντα δοχεία. Αλλά οι στενόμυαλοι αρχηγοί αφήνουν τα οικονομικά συμφέροντα να κινούν τα νήματα. Λες και αν ανέβει για παράδειγμα ένας αρχηγός στο air force one, το αεροσκάφος θα σωθεί γιατί θα πετά επ’ άπειρον στον αέρα.
Όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης, αυτό είναι σίγουρο αλλά είναι δύσκολο να οργανωθούμε για να ρίξουμε τα φώτα της γνώσης και στους άλλους ανθρώπους που η μοίρα τα έφερε να γεννηθούν σε λάθος τόπο και χρόνο….
Τα λέμε ξανά… κάποια θέματα στις συζητήσεις τους δεν τελειώνουν ποτέ ρε γαμώτο…
Καλό απόγευμα….
Καλή συνέχεια :-) )
Υ.Γ. δεν ξέρω αν θα χαθώ ή όχι από την γειτονιά μας…
η ενημερωση και η προληψη ειναι η καλυτερη θεραπεια...
ΑπάντησηΔιαγραφήμα πραγματικα με ολα αυτα τα μεσα και ακομα...ισως και περισσοτερο ο κοσμος αρρωσταινει...
νομιζω πως συμφωνω σχεδον απολυτα με το σχολιο του Κωνσταντινου...
εκανες πολυ καλη δουλεια οσον αφορα την ενημερωση γυρω απο το θεμα!
να εισαι καλα γλυκια μου!
νεραιδενια σου φιλακια!!!
@Νικόλας Κ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Νικολή!
Κάθε ανθρώπινη ζωή έχει ίση αξία στα μάτια του Θεού, έτσι είναι και αυτό πιστεύω έχει σημασία.. από τον πιο φτωχό και αδύναμο άντρα σε κάποια ταλαιπωρημένη γωνιά του πλανήτη μέχρι τον αρχηγό του πιο ανεπτυγμένου κράτους του Δυτικού μας πολιτισμού.. μόνο που κανείς τους δεν το φαντάζεται...
Φιλιά!
Το υστερόγραφο, ασχολίαστο θα μείνει :)
@ΝΑΪΑΔΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα νεραϊδάκι!
Χάρηκα πολύ που σε είδα εδώ.. σε ευχαριστώ που πέρασες :)
Εύχομαι να είσαι καλά, αισιόδοξη, όπως διαβάζω οτι είσαι!
Πολλά γλυκά σου φιλάκια!!! :)
Φλασάκι, ελπίζω να είσαι καλά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ και μπράβο για την ανάρτησή σου!!!
Χεράκια αγκαλιές και γρήγορα υπνο εγώ!!:))
@Miou-Popofotitsa
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα σου κοριτσάκι μου!
Είμαι καλά :)
Σήμερα ;)
Ελπίζω να είσαι και εσύ καλά, και να έχουν εξαφανιστεί τα συμπτώματα της αλλεργίας με την αγωγή...
Δεν είναι τίποτα, το είχα πάθει κι εγώ πριν δυο τρία χρόνια και δεν με έχει ξαναενοχλήσει από τότε... αν είναι κάτι που θα πρέπει να αποφεύγεις, θα το κάνεις και όλα καλά... αλλά μπορεί να μην είναι και τίποτα τελικά... μερικές φορές είναι ψυχοσωματικά αυτά τα εξανθηματάκια... ίσως από το στρες.
Βασικά πρέπει να προσέχεις την διατροφή σου και να παίρνεις όλες τις απαραίτητες βιταμινούλες.. στις εξετάσεις αίματος μπορούν να δουν αν λείπει καμιά.
Θα σου πει ο γιατρός σου, μην ανησυχείς!
Φιλιά πολλά!!!