Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Το πνευματάκι των Χριστουγέννων!!!




Μια φορά κι έναν καιρό, πριν πολλά πολλά χρόνια, μια γιορτινή ημέρα, γεννήθηκε ένα πνευματάκι. Το πνευματάκι αυτό γεννήθηκε με όλα του Χριστού τα δώρα, είχε μέσα στην καρδιά του ελπίδα, κατανόηση, γαλήνη και αγάπη αλλά σαν μικρό πνευματάκι που ήταν, ήταν πολύ άτακτο και ζωηρό.
Κάθε χρόνο όταν πλησίαζαν τα γενέθλιά του, το έπιανε μια διαθεση να τα ανακατέψει όλα. Προσπαθούσε να τραβήξει την προσοχή γιατί κανένας δεν του έδινε σημασία και πάντα την ημέρα των γενεθλίων του όλοι ειχαν στραμμένη την προσοχή τους στα αγαπημένα τους πρόσωπα και στα δώρα… και ούτε ένα δεν ήταν γι αυτό!
Κι όμως αυτό το ήξερε πως ήταν πολύ καλό και θα έπρεπε να το αγαπούν όπως και αυτό αγαπούσε με όλη του την δύναμη και φρόντιζε και νοιαζόταν μια ολόκληρη χρονιά για όλους και για όλα… ζητούσε μόνο να έχει μια δική του μέρα, μια μέρα που οι άλλοι θα το φρόντιζαν και θα το αγαπούσαν όπως τους αγαπούσε και αυτό. Και το έπιανε το παράπονο, και ήθελε να τους φωνάξει ότι τί κι αν στόλιζαν και έτρεχαν να ψωνίσουν δώρα, στην πραγματικότητα δεν ήξεραν να αγαπούν, αφού ξεχνούσαν εκείνο που τόσο τους αγαπούσε, την μοναδική μέρα που τους χρειαζόταν.






Όμως το πνευματάκι δεν ήξερε να μιλάει, να σταθεί μπροστά στα πρόσωπα των ανθρώπων και να κάνει γνωστά τα αιτήματά του, κι έτσι πήγαινε πεισματωμένο και καθόταν πάνω στα κεφάλια τους και τους έκανε να αισθάνονται όπως και αυτό. Kαι όπως αυτό αγχωνόταν έτσι και οι άνθρωποι άρχιζαν να αγχώνονται και να τρέχουν να τα προλάβουν όλα, οι άντρες αγωνιούσαν αν θα φτάσουν τα χρήματα για να περάσει χαρούμενα τις γιορτές η οικογένεια, οι γυναίκες αγχώνονταν να κάνουν τα ψώνια, τις ετοιμασίες, να ψήσουν όλα τα γλυκά και να είναι και νόστιμα για να ευχαριστήσουν τις οικογένειές τους και να μην λείψει τίποτα από το γιορτινό τραπέζι, και το μικρό πνευματάκι περνούσε τον καιρό του μέσα σε κουζίνες με μεθυστικές μυρωδιές και κάθε λογής λιχουδιές και λαχταρούσε να βουτήξει μέσα στην άχνη και να κάνει τσουλήθρα στο μέλι αλλά κανείς δεν το προσκαλούσε, κανένας δεν το κερνούσε, κανείς δεν του έδινε σημασία, λες και δεν ήταν εκεί. Το πνευματάκι ήταν ευγενικό και δεν ήθελε να επέμβει και να ζητήσει και έτσι το έπιανε πάλι το παράπονο και βυθιζόταν στη θλίψη.






Έφευγε τότε από τα κεφάλια των νοικοκυρών και πήγαινε σε ανθρώπους που δε ασχολούνταν καθόλου με όλα αυτά για να ξεχαστεί. Όμως η θλίψη του δεν περνούσε, ίσα ίσα που γινόταν μεγαλύτερη τώρα που όλες εκείνες οι όμορφες εικόνες του έλειπαν από γύρω. Γιατί οι άνθρωποι αυτοί ήταν μόνοι, δεν είχαν κανέναν για τον οποίο να τρέξουν για να τον φροντίσουν, κι έτσι το πνευματάκι βούλιαζε σε αυτήν την ακινησία και κατέληγε να νιώθει μια ανείπωτη θλίψη και μελαγχολία.
Αυτό πόσο μπορούσε να κρατήσει; Το πνευματάκι είχε γεννηθεί χαρούμενο, είχε έρθει στον κόσμο να σκορπίσει την χαρά κι έτσι αργά ή γρήγορα κατάφερνε να συνέλθει και να δει ότι ο κόσμος ολόγυρα ήταν τόσο πολύ όμορφος και δεν τους καταλάβαινε αυτούς τους ανθρώπους που δεν έτρεχαν να τον νιώσουν, να τον αγγίξουν, να τον μυρίσουν, να τον ζήσουν… και τότε τους ψιθύριζε πλάι στο αυτί τους όλα αυτά με την μαγική δύναμη που είχε κι εκείνοι άρχιζαν πάλι να σηκώνουν το κεφάλι στον ουρανό και να αφουγκράζονται αφού δεν ήξεραν από πού μπορεί να ερχόταν αυτή η μελωδία που σιγά σιγά γέμιζε τις καρδιές τους ελπίδα ξανά… ούτε που φαντάζονταν το μικρό πνευματάκι… τους άφηνε λοιπόν και αυτό στα όνειρά τους, είχε κάνει το καθήκον του!





Αλλά τα γενέθλιά του είχαν φτάσει και κανένας δεν του είχε δώσει σημασία ως τώρα… τελικά ήταν και αυτό ένα μονάχο πνευματάκι… θα έκανε αυτό που του έδινε πιο πολύ χαρά από όλα, θα έκανε τον κόσμο να ελπίζει και να ονειρεύεται. Δεν πείραζε, αυτό του αρκούσε για να είναι ευτυχισμένο. Έπρεπε πια να ωριμάσει και να καταλάβει για ποιον σκοπό είχε έρθει στη γη να περάσει την ζωή του ανάμεσα στους ανθρώπους. Αν εκείνοι ήταν εγωιστές και λιγάκι αχάριστοι, εκείνο που τους αγαπούσε θα τους δεχόταν γι αυτό που πραγματικά ήταν… κι αν δεν είχαν ούτε μια μέρα για αυτό, δεν πειράζει, αυτό ήταν χαρούμενο κι έτσι… Εξάλλου είχε ήδη ξημερώσει η πιο ωραία μέρα του χρόνου! «Χρόνια πολλά πνευματάκι!» είπε το πνευματάκι στον εαυτό του και ήταν σαν να ευχόταν Χρόνια Πολλά σε όλον τον κόσμο, σε κάθε πλάσμα πάνω στην γη που είχε στις περιπλανήσεις του συναντήσει και είχε καθίσει πάνω στο κεφάλι του και είχε συνομιλήσει με τις πιο μύχιες του σκέψεις και τα πιο βαθιά συναισθήματα, γιατί ό,τι συνάντησε και ό,τι άγγιξε το είχε βαθιά αγαπήσει!





Αργότερα, καθώς το πνευματάκι προχωρούσε στο δρόμο και χάζευε τους ανθρώπους που ακόμα έτρεχαν τυλιγμένοι στα χοντρά πανωφόρια τους, το πνευματάκι είχε εντελώς συνειδητοποιήσει πια πόσο πολύ τους αγαπούσε και οτι αυτό δεν μπορούσε να αλλάξει και ένιωθε τουλάχιστον έτσι μια πληρότητα να γεμίζει την ψυχούλα του γιατί αυτό ήταν που του έδινε την χαρά, το γεγονός πως μπορούσε και αγαπούσε.
Και κάποια στιγμή που περνούσε πλάι από μια παρέα παιδιών άκουσε την κουβέντα που είχαν, κάποια χροιά ευτυχίας στις φωνές τους του τράβηξε την προσοχή και στάθηκε να ακούσει για τί πράγμα μιλούσαν. Κι εκείνα μιλούσαν για εκείνο! Για εκείνο μιλούσαν, ήξερε καλά πως τα λόγια που άκουγε δεν μπορεί παρά να ήταν για εκείνο! Μιλούσαν όπως μόνο τα παιδιά ξέρουν να μιλούν για την αγάπη! Και τα άκουσε να λένε πόσο πολύ το αγαπούσαν και πόσα του χρωστούσαν και οτι σήμερα ήταν η μέρα του και γι αυτό όλοι οι άνθρωποι κόπιαζαν τόσες μέρες για να είναι όλα σήμερα όπως έπρεπε για να γιορτάσουν την παρουσία εκείνου στις ζωές τους, για να του πουν ευχαριστώ για τα όνειρα που τους χάριζε και τις ελπίδες, για να του πουν πόσο πολύ το αγαπούσαν!
Το πνευματάκι ένιωσε συγκίνηση να πλημμυρίζει την καρδιά του και από τα μάτια του ανάβλυσαν δάκρυα χαράς και τότε άρχισε να χιονίζει και τα παιδιά σταμάτησαν την κουβέντα τους και άρχισαν ευτυχισμένα να κυνηγούν τις νιφάδες του χιονιού και τα γέλια τους έστειλαν την πιο γλυκιά ψαλμωδία στους ουρανούς και έγιναν Χρυσό, Λιβάνι και Σμύρνα για άλλη μια φορά στα πόδια του Χριστού, ταπεινά δώρα ανταπόδοσης για το Θαύμα Του, για την Αγάπη που έστειλε στη Γη να φροντίζει τις Ελπίδες μας.







Ας νιώσουμε την αγάπη που κρύβεται στις ψυχές μας!
Ας την αφήσουμε να μας κυριεύσει,
να αισθανθούμε τον κόσμο σαν να ήταν αυτή η έκτη αίσθησή μας!
Να ακούσουμε τις καρδιές μας
και να μπορέσουμε να τις εκφράσουμε,
να ξεχυθεί η μαγεία Της στην πλάση!
Ίσως τότε να μπορέσουμε να πούμε τί είναι ευτυχία
αν και κανείς δεν θα το ρωτάει... :)


Ευτυχισμένα Χριστούγεννα!!!



Υ.Γ. Το πρωί φεύγω για το χωριό, πηγαίνω να ακούσω, να διηγηθώ και να εμπνευστώ ιστορίες και παραμύθια πλάι στο τζάκι! :) Να περάσετε όλοι σας όσο πιο όμορφα είναι δυνατόν, να κρατάτε τις καρδιές σας ζεστές, γεμάτες αγάπη! Η αγάπη είναι παντού γύρω μας, παντού!!!

22 σχόλια:

  1. Μαζί φεύγουμε λοιπόν.
    Κι εγώ αύριο το πρωί φεύγω και πέρασα να αφήσω τις πιο θερμές ευχές μου για τα πιο όμορφα Χριστούγεννα βουτηγμένα σε μεγάλες αγκαλιές και πολύχρωμα όνειρα!!

    Να περάσεις υπέροχα και να μας πεις τις ιστορίες δίπλα στο τζακι!!

    Φιλιά πολλά και καλά Χριστούγεννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν και σήμερα είχα μια ΤΡΕΛΗ μέρα... η ανάρτηση σου μου άφησε μια γλυκιά αίσθηση και ένα χαμόγελο σττα χείλη! :))))))))))
    Ώστε φεύγεις αύριο...
    Θα πάς στα μέρη μας;;;;;
    Αν ναι να φάς πολλές δίπλες.... και δύο-τρείς για μένα ;)
    Εύχομαι να τα περάσεις πολύ πολύ όμορφα!!΄
    Και να επιστρέψεις σύντομα.. να μας γράψεις τις ιστορίες ;)
    Καλά Χριστούγεννα να έχεις κοριτσάκι... με πολλά χαμόγελα και πολυυυυυύ μέλι ;)
    Φιλάκια! :)))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα φλασάκι!!!

    Εκπέμπω από το σήμα του αεροδρομίου ελ βενιζέλος,περιμένω την πτήση μου στην πύλη είδα σήμα και μπήκα!!!

    χαχα!!!Πήρα αντί για σοκολάτα το βιβλίο της ελεάνας βραχάλη αποσιωπητικά και το διαβάζω,έφαγα και τοστάκι και τι καλά που είναι να προσέχω ανθρώπους σαν εμένα με βαλίτσα έτοιμη για το ταξίδι!!!

    Να περάσεις όμορφα τις μέρες αυτές με όσους αγαπάς και μια χρονιά γεμάτη χαμόγελα και αγάπη!!!!

    Τι καλό το πνευματάκι!!!!

    φιλάκια****

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφη ιστορία.

    Απαλή σα Χριστουγεννιάτικο πνευματάκι. Έτσι απαλά και μεταξένια ας πορευτούμε και εμείς στη ζωή αγγίζοντας σαν χάδι την ψυχή μας κι όση αγάπη μας προκύψει ας τη σπαταλήσουμε.

    Καλά και μελωμένα Χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά να περάσεις στο χωριό σου! Φρόντισε να γεμίσεις τα μάτια σου με όμορφες εικόνες, τα αυτιά σου με όμορφα ακούσματα, την αγκαλιά σου σε αγαπημένα πρόσωπα, τα χείλη σου με χαμόγελο σε όποιον σε κοιτά!
    Αυτό το πνευματάκι πιστεύω ότι το έχουν όλοι οι άνθρωποι, απλά οι καθημερινές ασχολίες τους, το άγχος της επιβίωσης, οι τρελοί ρυθμοί ζωής, ειδικά στις μεγάλες πόλεις, η καταναλωτική μανία, έχει ρίξεις στάχτη επάνω του και δεν φαίνεται εύκολα…
    Δεν μπορεί, κάπου μέσα μας είμαστε παιδιά και με την πρώτη ευκαιρία, αν χαλαρώσουμε το δείχνουμε… Έχουμε σε 2 σημεία, του σώματος μας μάτια: Στο κεφάλι μας και στην καρδιά μας. Απλά αυτά της καρδιάς είναι λίγο πιο βαθιά και χρειάζονται παραπάνω προσπάθεια για να δουν…
    Να είσαι καλά! Εσύ το πνευματάκι το έχεις μέσα σου σίγουρα!
    Να προσέχεις και να διασκεδάσεις!
    Φιλιά! :- )))

    Y.Γ. Φέρε δίπλες:-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πανεμορφο παραμυθι!!!
    τελειο!!!υπεροχο!!!

    οπως καταλαβες γλυκια μου ενθουσιαστηκα!!!

    πραγματικα...ας ανοιξουμε επιτελους τις καρδιες μας και ας νιωσουμε την αγαπη των ημερων μα ας κρατησει για ολη την χρονια!!!

    αγαπη!!!
    να δινουμε και να παιρνουμε αφθονη,αβιαστη,αστειρευτη,παντοτινη!!!

    Καλα Χριστουγεννα σου ευχομαι μεσα απο την καρδια μου με υγεια και καθε καλο!!!
    οτι ποθει η ψυχη σου να το αποκτησεις!!!

    Υ.Γ δεν ξερεις ποσο ζηλευω τα παραμυθια διπλα στο τζακι!!!

    πολλα νεραιδενια σου φιλακια καλη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ, αυτό το πνευματάκι! Θα σου πω την αλήθεια! Ταυτίστηκα λίγο με το πνευματάκι! Όλοι μας πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα χρεαστεί να πούμε στον εαυτό μας «Χρόνια πολλά πνευματάκι!» και να τον πείσουμε ότιείναι εκεί όλα όσα δεν βλέπει. Γιατί είναι. Κι είναι κουτοί όσοι βλέπουν μόνο όσα φαίνονται ¨:) Αλλά εμείς κουτοί δεν είμαστε, ε; :P Nα σαν αυτό το κείμενο... που θα' λεγε κανείς ότι είναι ένα απλό παραμύθι... με ένα πνευματάκι που κάθεται σε κεφάλια ανθρώπων :P και κάποιος άλλος θα διάβαζε τόσα πολλά πίσω από τις γραμμές! Και θα ένιωθε μια ζεστασιά να τον τυλίγει όλο και πιο σφιχτά καθώς θα προχωρούσε και στην επόμενη γραμμή και στην επόμενη και στην επόμενη και στην επόμενη! Αν καταφέρεις να τετραγωγωνίσεις την κυκλοθυμία, θέλω τη.. συνταγή :P Αλλά δεν έχω αντάλλαγμσ! Γιατί αυτό που ζήτησες το' χεις :) Αλήθεια, τί έχει πει ο Σεφέρης;!

    Χρόνια πολλά, flash μου! Καλές γιορτές με πολλή πολλή αγάπη!
    Να' σαι χαρούμενη και να θυμάσαι ότι ένας άνθρωπος που "ό,τι συνάντησε και ό,τι άγγιξε το είχε βαθιά αγαπήσει" δεν γίνεται να μη τη βρει την άκρη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΕΛΕΙΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ.!!!!ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ 2010 ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος31/12/09, 12:32 π.μ.

    Ο σκοπός είναι να κρατήσουμε το πνευματάκι αυτό ζωντανό πέρα από τις άλλες έγνοιες μας... κάθε μέρα του χρόνου... όταν ζοριζόμαστε και σκοτεινιάζουμε από τις πιέσεις... να δώσουμε χώρο στην Χαρά των Ανθρώπους και των Μικρών Πραγμάτων που είναι γύρω μας.

    Καλές Γιορτές... Ζηλεύω λίγο βέβαια αυτό το τζάκι... αλλά τι να κάνουμε... επιλογες είναι αυτές.

    Φωτεινή Χρονιά χαρά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πλασματάκια-πνευματάκια μου όμορφα, ψυχούλες μου γλυκές, σας ευχαριστώ τόσο πολύ για τα όμορφα λόγια σας και τις ευχές! Τα σχόλια όλων σας ήταν τα πιο όμορφα δώρα σε αυτές τις γιορτές και τόσο ξεχωριστά το κάθε ένα, να είστε όλοι καλά!
    Δεν μπορώ να απαντήσω στον καθένα ξεχωριστά γιατί το ίντερνετ μου κάνει κόλπα και σε λίγο φεύγω ξανά, είπα να αφήσω την θάλασσα και να πάρω τα βουνά :) δεν μπορώ όμως αν μην σας ευχηθώ να περάσετε μια υπέροχη Πρωτοχρονιά με τους αγαπημένους σας, να σας βρει ο καινούριος χρόνος με το πιο ζεστό σας χαμόγελο ζωγραφισμένο στην καρδιά και την πιο αισιόδοξη ματιά να λάμπει στις φατσούλες σας!
    Η πιο όμορφη χρονιά θα είναι αυτή που έρχεται και το ξέρω :) απλά να με πιστέψετε :))
    Καλή, χαμογελαστή, ζεστή, μελωμένη, γενναιόδωρη, νεραϊδένια, αγνή, ειρηνική, χαρούμενη χρονιά...
    Αναστασία μου!
    Κατερινάκι μου! :)
    miou...
    Κωνσταντίνε μου!
    Νικόλα! :)
    Νεράιδά μου!!!
    Ελπηνωράκι μου :)))
    Σκρουτζάκο
    Οδοιπόρε...
    Σας ευχαριστώ από καρδιάς!
    Την αγάπη μου και τις ευχές μου για μια μαγική, δημιουργική, συναρπαστική χρονιά με Υγεία, Αγάπη και ό,τι πιο πολύ έχει λείψει από τον καθένα μας...
    Την Κυριακή πιστεύω πως θα τα πούμε και από... πιο κοντά! :)))
    2010 γιορτινά, Πρωτοχρονιάτικα φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σου εύχομαι καλή χρονιά και ότι έχεις επιθυμήσει να το φέρεις κοντά σου. Να έχεις υγεία, να είσαι χαρούμενη και να δίνεις απλόχερα την αγάπη σου.
    Να περνάς καλά !:-) ))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γλυκειά και και τόσο ευαίσθητη ανάρτηση. ΄Οσο για το χωριό μάλλον για την άνοιξη θα λες ιστορίες γιατί το τζάκι χλωμό το βλέπω με τόση ζέστη. Καλή και χαρούμενη χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Νικόλας Κ.
    Καλημέρα Νικόλα μου! (καλημέρα... τέλοσπαντων, τρόπος του λέγειν τέτοια ώρα! :)
    Καλή Χρονιά και σε σένα με Υγεία! Μακάρι να είναι αυτή η πιο όμορφη χρονιά για σένα, να σου χαρίσει ό,τι πραγματικά αξίζεις, τα καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Albus Genius
    Καλή Χρονιά Albus! Χαρούμενη, όμορφη, γλυκειά, αισιόδοξη...
    Είναι αλήθεια οτι από άποψη καιρού θα πρέπει να περιμένουμε το Πάσχα για να κάνουμε Χριστούγεννα! :)
    Το ανάβαμε πάντως το τζάκι στο χωριό για το εφέ! :))
    Απλά τις περισσότερες φορές το αφήναμε και σιγόσβηνε και κανείς δεν έτρεχε να συντηρήσει τη φωτιά... άλλο αυτό! :))
    Στη ζωή να μην το κάνουμε αυτό, στο τζάκι δεν πειράζει... τέλοσπαντων... είπαμε, Αισιόδοξη χρονιά να έχουμε...
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλή ΧΡΟΝΙΑ φίλη-flashούλα !
    Το πνευματάκι σου ν'αγγίξει,
    του κάθε ανθρώπου την καρδούλα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κοριτσάκι μου!!!!
    Καλή χρονιά να έχουμε!!!
    Με υγεία, ευτυχία, τερααααααάστια χαμόγελα :))))) και πολλά πολλά όνειρα...
    Μου έλειψες.. που χάθηκες;;;;
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χμμμ... επειδή μάλλον οι επικείμενες εξετάσεις που λέγαμε σε κρατάν μακριά από την πόρτα για τον ουρανό (μας) εύχομαι πολύ πολύ καλή επιτυχία!!!
    Και ανταποδίδω το πολλαπλό χαμογελάκι :))))))))))))) (μήπως το παράκανα; :P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έχεις βραβειάκι φλασάκι!!

    Ελπίζω να είσαι καλά και πολλά χαμόγελα σου στέλνω!!!!

    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Καλή Χρονιά Δημήτρη! :)
    Φιλιά!

    @Κατερινάκι μου!!!
    Κι εμένα μου έλειψες...
    Καλή Χρονιά με τόσα και άλλα τόσα και Τύχη... πολλή και καλή τύχη.. καλά δεν λέω;.. ε καλά λέω βέβαια!!! ;)
    Πολλά πολλά φιλιά!
    Και σε ευχαριστώ :)

    @elpenor
    :)
    Αν το παράκανες;;;
    Για δες... :))))))))))))))))))))))))
    Πώς με βρίσκεις, ε; Μα όχι, φυσικά και δεν είμαστε εμείς υπερβολικές, αυτό είναι πολλαπλό... χεχεχε! :p
    Αυτό το "μας" πολλά με άρεσε... να το ξέρεις!!!
    Σε φιλώ γλυκά... σμουτς!!! :p

    @Miou μου :)... σε ευχαρστώ πολύ πολύ, είναι όμορφο αυτό το λουλουδάκι, σαν δωράκι θα το αντιμετωπίσω, και όπως με χαρά το έλαβα (είναι και το πρώτο μου βλέπεις :p) με χαρά και εγώ θα το δωρίσω.
    Φιλιά πολλά, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν το διάβασα στην ώρα του..
    Μα έξω χιονίζει και μου φτιάχνει διάθεση για Χριστουγεννιάτικα παραμύθια..
    Και το πνευματάκι να κατοικεί στις καρδιές όλων μας..
    Είνααι τόσο γλυκό όσο κι εσύ.. και το πνευματάκι και το παραμύθι.

    Θέλω για μια ακόμη φορά να σε ευχαριστήσω για αυτά που μου είπες και με έκανες να σκεφτώ αλλιώς.
    Να είσαι καλά πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Καλημέρα jacki μου!
    Αααα το παραμυθάκι μου διαβάστηκε ενώ έριχνε χιόνι; Εντάξει δεν θα ζηλέψω, χαλάλι του! :p
    Εγώ σε ευχαριστώ κοριτσάκι μου που είσαι τόσο γλυκό και αληθινό πλάσμα.
    Να ξέρεις οτι σε σκέφτομαι.
    Φιλάκια πολλά σου στέλνω και ζεστές αγκαλίτσες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή